Pozadí stránky
Pozadí stránky

Šikmý kostel, Bryndza, Jašová. Vychutnejte si bestsellery i výherce Magnesie litery
14. 5. 2024 9:54 | Patricie Kolohnátková

Šikmý kostel, Bryndza, Jašová. Vychutnejte si bestsellery i výherce Magnesie litery

V posledních týdnech se toho u nás v O2 Knihovně děje víc než dost a my z toho máme velkou radost. Předně, v nakladatelstvích se teď opravdu snaží, a tak vychází jeden lepší titul než druhý. Třeba novinka od Roberta Bryndzy, kterou si můžete užít jako e-knihu i audioknihu.

Jana Jašová zrovna získala Magnesii literu za detektivku roku - i tu si u nás můžete stáhnout. Máme ale také jednu parádní severskou krimi a Jirku Březinu, který tentokrát nenapsal detektivku, nýbrž protnul román a mytologii. Největší událost je ale poslední díl trilogie Šikmý kostel, který vás zavede do poválečného Československa. Který bestseller si vyberete vy?

ŠIKMÝ KOSTEL 3

Karin Lednická

Žánr: Česká literatura, historický román

Závěrečný díl tolik milovaného příběhu Karin Lednické dostal jméno Šíkmý kostel 3 a s hlavními hrdiny si prožijeme dobu mezi lety 1945 a 1961, kdy se všichni nejprve museli vypořádat s uplynulými válečnými hrůzami. Když už to ale vypadá, že se začíná blýskat na lepší časy, přichází utahování komunistických kohoutků a monstrprocesy 50. let. A svědky budeme také zániku Karviné tak, jak ji lidé do té doby znali. „Třetí díl nezklamal a je stejně strhující jako první dva. Úžasná trilogie, už se těším, co dalšího autorka vymyslí,” napsala na Databázi knih uživatelka luccilla.

Hodnocení na Databázi knih: 95 %

Šikmý kostel, Bryndza, Jašová. Vychutnejte si bestsellery i výherce Magnesie litery

ANDĚL SMRTI

Robert Bryndza

Žánr: Světová literatura, thriller

Osmý díl nejspíš nejoblíbenější série, kterou Robert Bryndza napsal a kde vedle šílených vrahů hraje prim i vyšetřovatelka Erika Fosterová, dostal jméno Anděl smrti. Na začátku příběhu je velmi vlivný politik Neville Lomas, který je nalezený svázaný a mrtvý ve své posteli.

Metropolitní policie chce případ ututlat, pak ale zemře i známý sportovec a Erika a její tým dá do souvislosti také smrt slavného režiséra. V tu chvíli začíná být jasné, že jde o promyšlený plán pomsty, problém ale je, že vrah nebo vrazi stále unikají. Rozluští Erika záhadu dřív, než zemře další oběť? Audioknihu jak jinak než mistrně načetl Martin Stránský.

Hodnocení na Databázi knih: 92 %

Šikmý kostel, Bryndza, Jašová. Vychutnejte si bestsellery i výherce Magnesie litery

KRUTÝ MĚSÍC

Jana Jašová

Žánr: Česká literatura, thriller

Žánrovou cenu Magnesia litera za nejlepší detektivku roku si odnesla Jana Jašová za thriller Krutý měsíc. Oprávněně, protože se od něj nebudete moct odtrhnout. Zavede vás do druhých covidových Velikonoc, kde zrovna platí zákaz vycházení. I přesto se Tamara probudí uprostřed noci v lese v autě, je celá zakrvácená a neví, kde je její čtrnáctiletý syn. Zapadlou vesnici v Lužických horách zaplaví paranoia. Která možná zaviní i to, že se chlapce nepodaří vypátrat dřív, než se po něm slehne zem úplně.

Hodnocení na Databázi knih: 87 %

Šikmý kostel, Bryndza, Jašová. Vychutnejte si bestsellery i výherce Magnesie litery

MATČIN HROB

Jiří Březina

Žánr: Česká literatura, román, mytologie

Jiří Březina je v první řadě autorem špičkových detektivek, v Labuti a lovci ale ukazuje, že dokáže mistrně žonglovat i s dalšími žánry. Román vás zavede na Lipno a Šumavu v době, kdy Šumava ještě neexistovala, a to do doby mezolitu. A užít si můžete kouzelný mýtus a labuti a lovci z období, kdy území obývali původní lovci, které ale pomalu a jistě začala vytlačovat nově příchozí civilizace zemědělců a pastevců.

Hodnocení na Databázi knih: 72 %

Šikmý kostel, Bryndza, Jašová. Vychutnejte si bestsellery i výherce Magnesie litery

SLOVENSKÝ NÁŘEZ

Yrsa Sigurðardóttir

Žánr: Světová literatura, thriller

Bývalí spolužáci z vysoké školy se vydávají rozloučit se zesnulou kamarádkou. Jejich cesta se však změní v děsivou hru na život a smrt, když se na povrch vynoří tajemství z jejich minulosti. Na ostrově jsou navíc objevena dvě mrtvá těla a policie na místo vysílá Idunn, Týra a Karó.

Děj druhého dílu napínavé série Černý led se tentokrát odehrává na největrnějším místě Evropy – na Vestmannských ostrovech a v hlavní roli se ocitá patoložka Idunn, která odsud pochází. Svérázná soudní lékařka tak musí ve svém rodném městě čelit výzvám nejen pracovním. Audioknihu připravila Klára Cibulková.

Hodnocení na Databázi knih: 83 %

O2 Knihovna

V naší O2 Knihovně najdete tisíce e-knih a audioknih nejrůznějších žánrů na jednom místě. Stáhněte si zdarma aplikaci O2 Knihovny a mějte tak své čtení i poslech stále po ruce! 

Aplikace O2 Knihovna je zcela zdarma a můžete v ní pohodlně číst a poslouchat vaše oblíbené knihy. Stahnout si ji můžete s využitím QR kódu vedle nebo tlačítla níže.