Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Kůrovci

Kůrovci

Jiří Hulcr


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Václav Kazda
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 120

Podobný obraz někdy viděl snad každý: malebná horská krajina, kterou kdysi pokrývaly lesy, nyní vypadá, jako kdyby se přes ni přehnala pohroma. Les zmizel a zbyly po něm jen pahýly mrtvých stromů. Šumava i Jeseníky by mohly vyprávět. O viníkovi jsme také slyšeli – jsou jím kůrovci, které je třeba nemilosrdně likvidovat… Nebo je to všechno trochu jinak? Co vlastně o kůrovcích víme? Víme o nich vůbec něco? A měli bychom se o ně zajímat?

Rozhodně ano. Kůrovců existuje více než 6000 druhů a je na nich zajímavé úplně všechno: jak vypadají, jak žijí, jak se rozmnožují, jak navzájem spolupracují… Věděli jste například, že kůrovci objevili zemědělství dávno před lidmi? Že mají rádi kávu, korek i kanystry na benzin? Že samečci některých druhů jsou přesnými kopiemi svých matek? Že mnohé z nich příroda obdařila naprosto bláznivými účesy?

Jiří Hulcr, entomolog z University of Florida a přední světový „kůrovcolog“, napsal svěží, zábavnou a čtivou knihu plnou zajímavých informací a unikátních fotografií. Na kůrovce se odteď budete dívat úplně jinak – protože i skutečnou příčinu poškozených lesů musíme hledat někde jinde než u těchto malých a fascinujících tvorů.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma