Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Život ptáků

Život ptáků

David Attenborough Sir


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Práh
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 328

„Tato úžasná kniha živě popisuje krásu ptáků a jejich neobyčejně pestré chování“

Neil Chalmers, bývalý ředitel londýnského Přírodopisného muzea

Nové, doplněné vydání bestselleru Davida Attenborougha

Přes 80 úchvatných fotografií ve čtyřech barevných fotopřílohách, nejaktuálnější poznatky, vynikající úvod do pestrého ptačího světa.

Ptáci představují nejrozšířenější třídu velkých zvířat, obývají všechny kontinenty i oceány a svou rozmanitostí a pestrobarevností nás nepřestávají fascinovat. Od okamžiku, kdy se před 150 miliony lety objevili, se u nich vyvinula úchvatná škála řešení všemožných problémů a nade vše vynikají schopností létat. Jejich životy jsou díky tomu stejně zajímavé jako jejich vzhled.

Život ptáků se stal klasickým dílem popisujícím okouzlující ptačí svět. Nové vydání je doplněno o nejaktuálnější poznatky, a tvoří tak vynikající úvod do ptačí problematiky. Napomáhá k pochopení toho, jak se ptáci chovají a co je k tomu vede, a odhaluje zásadní fáze v ptačím životě i nesnáze, se kterými se musí ptáci vypořádat. Prozkoumává učení se létat, hledání potravy, komunikaci, páření a péči o hnízda, vejce a mláďata, migraci, boj s nebezpečím i přežívání v tvrdých podmínkách.

David Attenborough nám v Životě ptáků ukazuje, o kolik se ochuzujeme, když se na ptáky pouze díváme a nepátráme po tom, co dělají a proč.

Sir DAVID ATTENBOROUGH (* 1926) je nejznámějším britským tvůrcem přírodovědných filmů. Vystudoval Cambridgeskou univerzitu a dva roky sloužil v Královském námořnictvu.

V roce 1952 nastoupil do BBC a brzy začal pracovat na pořadu Zoo Quest, který mu dal první příležitost vyrážet na expedice do odlehlých koutů naší planety. Zápisky z expedic později vyšly knižně jako Výpravy do divočiny a Výpravy na druhý konec světa (česky obě 2022).

K jeho přelomovým snímkům patří Život na Zemi (1979, modernizované knižní vydání česky 2023), Živá planeta (1984, modernizované knižní vydání česky 2024), Zázraky života (1990), Soukromý život rostlin (1995), Modrá planeta (2001) nebo Svět plazů a obojživelníků (2008). V roce 2020 vydal úspěšnou knihu Život na naší planetě (česky 2021), jež souběžně vznikala ve filmové podobě. V roce 1985 byl pasován na rytíře a stal se tak sirem Davidem. Je čestným členem Clare College univerzity v Cambridgi a členem Královské společnosti.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma