Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Listy Jurovi

Listy Jurovi

Velen Fanderlik


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

ePUB Mobi

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Junák - český skaut, Tiskové a distribuční centrum, z. s.
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 180

Nejvydávanější metodická příručka pro skautské vůdce. Rozšířené vydání. Použitý text Listů Jurovi vychází z posledního pátého vydání z roku 1991.

Velen Fanderlik byl vůdčí postavou československého skautingu po desítky let, ať u nás či později v exilu. Ovšem kromě zastávání vysokých činovnických funkcí byl jeho zájem orientován především na program a výchovu skautů a skautek.

Základem metodických rad se stala jeho publikace Listy Jurovi, která prvně vyšla v roce 1935 pod názvem Listy vůdci. A od té doby je nejvydávanější metodickou příručkou. Ač od jejího napsání uplynulo téměř 90 let a mnoho věcí se změnilo, je s podivem, jak základní metodické rady a poučky platí dodnes. Jak schopnost vcítění se do duše skautů přináší stále inspiraci a podněty.

Velen Fanderlik napsal několik dalších knih a především desítky, možná stovky článků v časopisech, k nimž často přidal jeho charakteristické obrázky. Záběr byl široký od filosofického pohledu na skauting, přes metodiku, psychologii, vzpomínky až po konkrétní praktické návody jak tábořit či hrát hry. Z textů jsme vybrali několik, které si zachovaly svou nadčasovost a doplňují úvodní knihu.

Texty dodatků jsou ponechány v původním znění, pouze s nezbytnými věcnými a jazykovými úpravami. Kresby a malby V. Fanderlika na zadní straně obálky pocházejí z exilových táborů a z kanadské přírody.

Pro pochopení souvislostí a životní inspiraci najdete v závěru knihy rozhovor s Velenem, ve kterém popisuje svůj života běh a své názory, vše doplněno fotografiemi od dětství po stáří.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma