Přihlášení Zavřít
Zadejte Vaše mobilní číslo, a poté vyplňte jednorázový kód, který Vám pošleme v SMS.
Tato e-kniha je dostupná ve formátech:
ePUB Mobi
Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.
Vydavatel: Jan Melvil Publishing
Vydáno: 2024
Jazyk: český
Počet stran: 256
„Brilantní kniha pro všechny z nás, kdo ztratili víru v tradiční rady o produktivitě, ale přitom touží dělat smysluplné věci.“
— Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů
Nestíháte? Nedaří se vám soustředit na důležité úkoly? Nebo dokonce stojíte na prahu vyhoření?
Zaneprázdněnost a stres vnímáme jako synonyma produktivního úsilí, což vede k sáhodlouhým to-do listům, neustálému multitaskingu a roztěkané mysli. A pokud i přesto nemáme vše hotovo, musíme ještě zrychlit!
Cal Newport ukazuje, że opak je pravdou: klíčem k vynikajícím výsledkům je dělat věcí méně. Na pracovních návycích významných myslitelů, vědců nebo umělců demonstruje, proč je současná definice produktivity zvrácená, a přichází s udržitelnějším způsobem práce. Takovým, který zaručuje více soustředění, kreativity a skvělých výsledků.
Kniha vám dovolí zpomalit mimo jiné díky zjištěním:
- Za to, že dřeme do úmoru, často nemůže šéf nebo klienti, ale my sami.
- Maximální pracovní nasazení ve skutečnosti dokončení důležitých věcí oddaluje.
- Víc než sofistikované systémy na správu úkolů vám s přetížením pomůže transparentní komunikace.
- O přirozeném tempu práce s proměnlivou intenzitou se můžeme poučit u lovců a sběračů.
- Jak přimět ostatní, aby práci v týmu nepřehodili na vás, ale také přiložili ruku k dílu.
„Pokud přijme pomalou produktivitu dost lidí ze znalostních profesí, můžeme zrevolucionizovat svět práce.“
— National Public Radio
S rychlým přístupem k práci to zkoušíme nejméně posledních sedmdesát let. Nefunguje. Přišel čas vyzkoušet něco pomalejšího.
Pomalá produktivita = koncept pro udržitelnou a smysluplnou organizaci znalostní práce založený na těchto třech principech:
1. Dělejte méně věcí.
2. Pracujte přirozeným tempem.
3. Dbejte na kvalitu.