Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka e-magazínu FotoVideo 9/2024

FotoVideo 9/2024

Vydavatel: Atemi
Další čísla: FotoVideo
Počet stran: 1
Publikováno: 29. 8. 2024

FotoVideo září

Jsme opravdu stále v pohybu!

Skončila Olympiáda v Paříži, a nám se díky Martinu Flouskovi povedlo získat ještě před uzávěrkou tohoto vydání jeho nádherné a naprosto čerstvé snímky. A protože umíme věci dávat dohromady, tak si na straně 90 a dalších prohlédněte pro změnu vaše nejlepší snímky na téma POHYB. Jedeme a rosteme, jak by řekl náš rozlítaný kolega, který už připravuje dva nové testy do dalšího vydání. Jsme tu pro vás vždy s tím nejnovějším a nejaktuálnějším!

V úvodu tohoto slavnostního vydání, tak jako každý rok oslavujeme nejlepší světové výrobky z naší branže a současně blahopřejeme jejich výrobcům. Tentokrát si porotci EISA zase dali práci, všichni testovali a diskutovali a sledovali nominační prezentace a my věříme, že se vám ten náš výběr bude líbit. Fyzicky předáme EISA AWARDS v druhé polovině září na slavném královském závodišti v anglickém Ascotu a přineseme odsud reportáž. Tamní honosné prostředí vyniká nádherně tradičním duchem a nezapomenutelnou atmosférou. Však si jí také zástupci oceněných firem svou špičkovou účastí nesmírně váží.

Ale abychom se vrátili k obsahu tohoto vydání: následují tři světově nejlepší fotografové ze soutěže EISA MAESTRO 2024, kteří nádherné téma SPORT A HRY zachytili každý opravdu specificky. Ceny a finanční odměny letí do Itálie, Polska a Holandska a nám nezbývá než věřit, že třeba už příští rok se objeví ocenění i u některého z českých fotografů.

Při postupném putování stránkami zářijového FotoVideo nemůžeme nevzpomenout vzpomínkovou knihu Františka Dostála, naprosto skvělou a také vzpomínkovou FotoEsej Jiřího Šámala, výstavu Jana Pohribného v Créme de la Créme a rozhovor s Kyle Novakem, vítězem Sony Future Filmmaker Awards 2024, kterého brzy uvítáme v Praze na společném pivě.

Snad nám ostatní autoři prominou že neuvedeme všechny jejich skvělé materiály a vypíchneme například druhý díl naší nové rubriky „Umělá inteligence ve fotografii“, ve kterém vás Honza Vojtek naučí fotografie pomocí umělé inteligence generovat. Současně vás všechny pozveme na krásnou cestu do New Yorku s Vojtou Heroutem, doporučíme, co dělat s plnými kartami fotografií po letních dovolených a prázdninách a nabídneme nádherně filtrované fotografie Mariana Chytky.

A to opravdu ještě zdaleka není všechno, co vám zářijové vydání na svých sto stranách nabízí. Ano chystáme pro vás v každém našem vydání vždy něco nového a exkluzivního. Jsme opravdu ve stálém a neutuchajícím pohybu. Tak si nás laskavě předplaťte, ať o nic nepřijdete a zakončeme náš přehled nového vydání úryvkem z hodnocení naší poroty na téma POHYB: „Někteří ještě trochu potřebujete zapracovat na zaostření, někdo na expozici, a u někoho na postprocesu, ale vaše představivost je neuvěřitelně bohatá a překvapivá. Vybrat to nejlepší a nejzajímavější bylo tentokrát opravdu náročné“. Tak hezké počtení a pokoukání!

24. ročník soutěže Fotograf roku nabízí své jedenácté téma:

Soutěžní téma: ARCHITEKTURA – určitě se zúčastněte!

Techničtější téma, zachycující výsledky lidské činnosti. Architektura je stejně nápaditá, jako jsou lidé. Estetika staveb je pro lidi stejně důležitá, jako jejich účelnost. U romantické roubené chalupy i u složité urbanistické studie, hraje estetický dojem velkou roli při jejich tvorbě. Zachycení této estetiky je krásný fotografický úkolem. Nahrajte své fotografie na téma ARCHITEKTURA na soutěžní server Fotografa roku nejpozději do 30. září 2024.

Vyberte si z obsahu zářijového vydání časopisu FotoVideo:

EISA – EISA AWARDS 2024–2025 - Vítáme nejlepší výrobky roku

SOUTĚŽ – EISA MAESTRO 2024 - Blahopřejeme vítězům světového finále

ROZHOVOR – MARTIN FLOUSEK – Povídání nejen o Olympiádě

ROZHOVOR – MARTIN RAK – Na procházce v lesích i ve skalách

SOUTĚŽ – DAN MATERNA – CZECH PRESS PHOTO slaví!

VÝSTAVA – JAN POHRIBNÝ – Naturarte v Créme de la Créme

JAK SE FOTÍ – VOJTA HEROUT – Poletíme fotit do New Yorku?

UMĚLÁ INTELIGENCE – HONZA VOJTEK – Začínáme s generováním AI fotografií – ZADARMO!

Předplaťte si časopis FotoVideo na jeden rok a ušetříte!

Máme pro vás v dárcích od tohoto vydání další krásnou knihu! Prohlédněte si! K vašemu předplatnému dostanete například také novou paměťovou kartu v hodnotě 1000Kč. Seznamte se se širokou nabídku dárků k ročnímu tištěnému předplatnému časopisu FotoVideo, máte velký výběr – Roční licence Zoner, krásné knihy plné fotografického vzrušení, poukazy na kurzy a čištění čipů – to jsou výborné dárky, které obdržíte po zaplacení předplatného. Vyberte si! Pro každého máme něco!

Hledejte na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. 

více

Jak číst e-magazíny nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma