Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka e-magazínu FotoVideo 10/2024

FotoVideo 10/2024

Vydavatel: Atemi
Další čísla: FotoVideo
Počet stran: 1
Publikováno: 26. 9. 2024

Vítání podzimu v říjnovém FotoVideo

Spolu s hlásícím se podzimem přichází i říjnové FotoVideo, jehož náplň a mix článků a informací tak trochu charakterizuje současnost s přídavkem našeho speciálního názorového koření. Hned v úvodu si můžete po zářijové přestávce prohlédnout další vydání Mistrovské osmičky mistrně připravené Soňou a Petrem Šálkovými z podkladů Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Ano, Experimentální fotografické práce Jaroslava Rösslera se budou určitě líbit nejen nám, ale i vám.

Už snad ani nebudeme zdůrazňovat, že Kevinovy FotoEseje patří ke třpytícím se pokladům každého našeho vydání. Tuto další řevnickou fotopoezii si určitě prohlédněte. No, a že by bylo něco méně hodnotného? Není! Naši kritici určitě něco vymyslí a my nechceme trpět samochválou, ale z následujících čtyřiadvaceti článků je těžké do tohoto krátkého úvodu vybrat něco, co se nad ty ostatní vyvyšuje. Co třeba exotické cestování a focení nad i pod vodou s Petrem Hůlou ve vzdáleném území Raja Ampat? Nebo čerstvé a velmi aktuální tenisové fotografie mistra Pavla Lebedy? Další skvělé povídání s nemírně aktivním Lukášem Kenji Vrábelem, jehož energie a nápady by vydaly hned na dvě vydání?

Mimochodem! V tomto vydání najdete hned dvě profesionálně čisté fotografické knihy, které se tímto okamžikem stávají nepostradatelnými dárky (třeba i vánočními?) k našemu celoročnímu předplatnému. Věříme, že nebudete vědět, kterou si vlastně vybrat. A aby nebylo focení zvířat a cestování málo, podívejte se s námi a Vladimírem Lemberkem na slavný ostrov Borneo.

Nenechte si ujít pozvánku na podzimní FotoŠkoda FEST, který bude opět hodně bohatý na zážitky nejen fotografické, další díly Analogové školy a FotoPoradny od Petra Březiny a třetí pokračování naší rubriky Umělá inteligence s Honzou Vojtkem. Honza vám možná trošičku zamotá hlavu. Ale je skvělé sledovat jeho přesné a logické postupy.

Tím jsme se v několika náznacích posunuli z praktické části našeho časopisu, která je samozřejmě mnohem bohatší, do ještě vetší technické sekce, v níž najdete velké testy několika přístrojů, mezi nimiž nechybí nový notebook ASUS, skvělá bezzrcadlovka NIKON, nový krásný objektiv TAMRON, stativové hlavy špičkové kvality GITZO, a to vše slovy a v rukou odborníků, jejichž jména určitě znáte.

Věnujte tedy s námi společně nějaký čas tomuto říjnovému vydání, ve kterém nechybí ani výsledky překrásného tématu KVĚTINY soutěže Fotograf roku a další nové dárky pro naše milé předplatitele. Děkujeme vám, že vás baví nás číst.

--------------------------------------------------------------------

A máme tu jubilejní 25. ročník soutěže Fotograf roku, který nabízí své první téma:

Soutěžní téma: V AKCI – a začněte opravdu akčně!

Zachyťte pohyb a energii v rozhodujícím okamžiku. Fotografie by měly vyvolávat pocit dynamiky a rychlosti, ať už jde o sport, tanec nebo jiné akční scény. Rychlá závěrka je klíčová pro ostré zachycení pohybu, zatímco delší čas může dodat pocit rychlosti a intenzity. Použití sériového snímání vám umožní zachytit nejlepší momenty akce. Nahrajte své fotografie na téma V AKCI na soutěžní server Fotografa roku nejpozději do 31. října 2024.

----------------------------------------------------------------------------------------

Vyberte si z obsahu říjnového vydání časopisu FotoVideo:

MISTROVSKÁ OSMIČKA – JAROSLAV RÖSSLER – Málo známý, skvělý inovátor

ROZHOVOR – PAVEL LEBEDA – Letos byl neuvěřitelný rok

KNIHA – ZDĚNEK FIŠER – Fotografie

NA CESTÁCH – PETR HůLA – Překrásný Raja Ampat

ROZHOVOR – LUKÁŠ KENJI VRÁBEL – Člověk s důvtipem, vášní a foťákem

KNIHA – TOMÁŠ GRIM – Ptačí svět očima fotografa

TEST LAPTOP – ASUS ProArt P16

TEST OBJEKTIV – TAMRON 28–300 mm f/4–7,1 Di III VC VXD

----------------------------------------------------------------------------------

Předplaťte si časopis FotoVideo s novými dárky na celý rok a ušetříte hodně peněz!

Vybírejte si z nových fotografických knih Zděnka Fišera a Tomáše Grima nebo chcete slevu na nákup v e-shopu Nikon? Prohlédněte si! K vašemu předplatnému dostanete například také novou paměťovou kartu Kingston v hodnotě 1000Kč. Seznamte se se širokou nabídku dárků k ročnímu tištěnému předplatnému časopisu FotoVideo. Máte velký výběr – Roční licence Zoner, krásné knihy plné fotografického vzrušení, poukazy na kurzy a čištění čipů – dárky obdržíte po zaplacení předplatného. Vánoční svátky se blíží. Vyberte si! Pro každého máme něco!

Hledejte na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny. To už se fakt vyplatí! 

více

Jak číst e-magazíny nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma