Pozadí stránky
Pozadí stránky
Obálka knihy Kouzlo fermentace s plísní koji

Kouzlo fermentace s plísní koji

Jeremy Umansky
Rich Shih


Tato e-kniha je dostupná ve formátech:

PDF

Dostupnost formátů zavisí na vydavateli. E-knihy mají velikost od 1 MB do 30 MB.


Vydavatel: Alferia
Vydáno: 2023
Jazyk: český
Počet stran: 352

Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti
z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.

Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů
z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.

V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:

• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).
• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.
• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.
• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.

více

Jak číst zakoupené e-knihy nejpohodlněji?


Ikona aplikace O2 Knihovna
V aplikaci O2 Knihovna
• bez registrace
• na telefonu i tabletu
Stáhnout zdarma