Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nečekaně končí střílečka Mighty DOOM
17. 5. 2024 13:16 | Michal Burian

Nečekaně končí střílečka Mighty DOOM

Fanoušci série DOOM si budou muset pro chytré telefony a tablety najít jinou hru. V létě letošního roku bohužel ukončí provoz Mighty DOOM. Střílečka z ptačího pohledu už byla odstraněna z nabídky App Store a Google Play. Stalo se tak poté, co Microsoft oznámil uzavření studia Alpha Dog Games, které Mighty DOOM vytvořilo.

Hru mohou v současné době hrát pouze ti, co ji mají do svého chytrého zařízení staženou. Microsoft akorát deaktivoval mikrotransakce. Tak si alespoň pojďme připomenout, co tahle hra byla.

Mighty DOOM je jednodotyková střílečka z pohledu shora od Alpha Dog Games a Bethesda Softworks, která je zdarma ke stažení na Android a iOS.

Díky jednodotykovému schématu ovládání bojujte proti hordám známých démonů ze série DOOM, od jednookých létajících Cacodemonů pro odporné Cyber Mancuby. Uskakujte před útoky, likvidujte nepřátele přehnanými dorážečkami Glory Kills a utkejte se se smrtícími bossy, jako je třeba DOOM Hunter, v rychlých arénových soubojích, které se lehko naučíte, ale těžko ovládnete.

Hvězdou Mighty DOOM je Mini Slayer – okouzlující plastová figurka, které vdechl život příval energie. Figurky těch nejodpornějších démonů však překazily zábavu a sebraly Mini Slayerovi oblíbeného králíčka Daisy.

Pokud hráči v bitvě proti démonům padnou, mohou opět povstat a pokračovat v boji díky tomu, že si vylepší Mini Slayera, zbroj, zbraně a vybavení pomocí nalezených surovin a schopností, které získáte jen za hraní.

Co si zahrát místo Mighty DOOM? Nabízí se Archero, kde vstoupíte do role hrdiny, který jako jediný dokáže zastavit a porazit blížící se vlny. Případně je tady akční dobrodružství Tomb Raider Reloaded. Jako archeoložka Lara Croft se snažíte najít ztracené království Atlantis tím, že hledáte tří částí atlantského artefaktu známého jako Scion ve třech zemích.

Nečekaně končí střílečka Mighty DOOM