Pozadí stránky
Pozadí stránky

World of Tank Blitz slaví desáté výročí
26. 6. 2024 11:50 | Michal Burian

World of Tank Blitz slaví desáté výročí

Před deseti lety byla spuštěna hra World of Tanks Blitz jako mobilní hra s pouze 8 mapami a 3 národy tanků. Od té doby se vyvinula v úspěšný titul a rozšířila se na macOS, Windows 10, Steam a Nintendo Switch, čímž vytvořila kompletní ekosystém pro příznivce tanků s možností cross-play a cross-progression.

Během let World of Tanks Blitz neustále rostla, kdy tým pravidelně implementoval zpětnou vazbu hráčů, zlepšoval grafickou věrnost a výkon, pořádal herní události a navazoval klíčová partnerství. Dnes projekt nabízí více než 500 historických a fiktivních tanků, 11 herních režimů a více než 30 map, které si užívá 180 milionů hráčů po celém světě.

„Při práci na World of Tanks Blitz jsme se naučili jednu z klíčových lekcí: nenastavovat si žádná omezení. Tento přístup nám umožnil transformovat původně pomalé tankové hraní zaměřené na specifickou skupinu hráčů na zábavný a poutavý zážitek, který oslovuje širší publikum,“ řekl Thaine Lyman, generální ředitel studia MS-1 ve společnosti Wargaming. „Zatímco naši hráči oslavují tento velký milník, již jsme začali realizovat všechny ambiciózní plány, které máme na nadcházející desetiletí.“

World of Tanks Blitz má celé léto naplánováno plno herních oslav, aby se party stala ještě žhavější.

Červen začal žhavým narozeninovým eventem, kde hráči mohou vyhrát zbrusu nový tank Tier VIII a některé ze svých oblíbených tanků Tier X! Tankisté si také mohou vyzvednout speciální oslavovací kontejner s tankem Blasteroid, tematickým avatarem a profilovým pozadím do 30. června.

V červenci se uskuteční vesmírná party se kosmickými aktivitami, kdy se opět vrátí událost „Cíl: Raketa Sheridan“ s tankem Sheridan Missile. Hráči se také mohou těšit na speciální spolupráci s celosvětově známou sci-fi filmovou franšízou, která party zavede ještě dál do kosmu.

V srpnu se vrátí oblíbená událost Mad Games na 10 dní spolu s vysoce očekávanými oceněními za senioritu. Tankisté se také mohou těšit na naprosto epický (a tajný) dárek na závěr oslav, oslavující deset let virtuálních tankových bitev.