Pozadí stránky
Pozadí stránky

WhatsApp zavádí vylepšené videohovory
30. 6. 2024 11:11 | Michal Burian

WhatsApp zavádí vylepšené videohovory

Populární chatovací aplikace WhatsApp vylepšuje hovory, které se do ní dostaly v roce 2015. Od té doby je vývojáři neustále vylepšují, například přidáním skupinových hovorů, videohovorů a podpory různých platforem.

Nová aktualizace umožňuje ještě lepší hovory napříč zařízeními. První novinkou je sdílená obrazovka. Ta by se mohla hodit při společném sledování videí, sdílení obsahu i při řešení problémů, například, když navádíte staršího člověka, co má kde zmáčknout. Umožňuje také sdílet zvuk.

Kromě toho WhatsApp rozšiřuje počet účastníků videohovorů na 32 osob. Nový limit platí pro všechny platformy. To je výrazné navýšení, když předešlý limit byl 8 osob.

Posledním vylepšením aplikace WhatsApp je funkce mluvčího. Mluvčí se automaticky zvýrazní a bude na obrazovce na prvním místě, takže snadno poznáte, kdo zrovna mluví

„Také neustále pracujeme na kvalitě audia a videa, abychom vám zajistili hovory s čistším obrazem i zvukem bez ohledu na to, kde zrovna jste. Nedávno jsme představili kodek MLow zvyšující spolehlivost hovorů. Hovory z mobilních zařízení vás potěší lepším potlačením šumu a ozvěny, takže i hovory v hlučných prostředích budou kvalitnější. Pokud máte rychlejší připojení, videohovory budete mít ve vyšším rozlišení. I při horším připojení nebo na starším zařízení se můžete těšit na celkově čistší zvuk,“ dodává WhatsApp.